Δραστηριότητες

Το νησί

Κάλυμνος : Η πατρίδα των σφουγγαράδων

Το νησί διατηρεί ακέραιο το παραδοσιακό του χρώμα. Στην Κάλυμνο μπορείτε ακόμα να γευθείτε την αυθεντική νησιώτικη ζωή και να απολαύσετε τους σφουγγαράδες εν ώρα δουλειάς, απολαμβάνοντας παράλληλα τουριστικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Σ΄ αυτό το πανέμορφο νησί, θα απολαύσετε ωραίους περιπάτους, θα κολυμπήσετε σε υπέροχες παραλίες με σπήλαια και θα ανακαλύψετε τοπία τα οποία είναι ακόμα «παρθένα», όπως το χωριό Βαθύ, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο σε μια καταπράσινη κοιλάδα, και θυμίζει νορβηγικό φιόρδ.

Η Κάλυμνος, λόγω της γεωφυσιολογίας του εδάφους της, αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και αξιόλογους προορισμούς για την αναρρίχηση, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες λάτρεις του σπορ.

Τι να κάνω στην Κάλυμνο

Επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Σάββα
Επισκεφτείτε το Μοναστήρι για να απολαύσετε την υπέροχη θέα στο λιμάνι της Καλύμνου

Κάστρο Χρυσοχεριάς
Βρίσκεται ανάμεσα στην Πόθια και το Χωριό. Εκεί θα βρείτε την εκκλησία της Παναγίας καθώς και τους γνωστούς ανεμόμυλους.

Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου
Βρίσκεται στην Πόθια. Στα εκθέματα του Μουσείου περιλαμβάνονται αρχαιότητες από την Προϊστορική ως τη Μεταβυζαντινή εποχή παρουσιάζοντας την ιστορία του νησιού. Βασικό έκθεμα του Μουσείου είναι η «Κυρά της Καλύμνου».

Μουσείο θαλάσσιου κόσμου Βαλσαμίδη
Μια εντυπωσιακή συλλογή θαλασσίων ευρημάτων στα Βλυχάδια.

Επίσκεψη σε μια αποθήκη σφουγγαριών
Επισκεφθείτε μια από τις πολλές αποθήκες σφουγγαριών της Καλύμνου για να παρακολουθήσετε την επεξεργασία των σφουγγαριών, και να μάθετε για την ιστορία της σπογγαλιείας.

Βαθύ
Μια επίσκεψη στο Βαθύ επιβάλλεται για να θαυμάσετε το φυσικό φιόρδ αλλά και την καταπράσινη κοιλάδα. Από το λιμάνι του Βαθύ μπορείτε να νοικιάσετε κανό ή καγιάκ για να εξερευνήσετε τους πανέμορφους όρμους αλλά και τις μοναχικές παραλίες Καμπί και Αλμύρες ή να νοικιάσετε βάρκα ταξί για να τις επισκεφθείτε.

Τέλενδος
Η απόλυτη χαλάρωση! Πάρτε το καραβάκι από τις Μυρτιές και αφιερώστε μια μέρα στην εξερεύνηση του μικρού νησιού της Τελένδου. Στο νησί δεν υπάρχουν αυτοκίνητα! Θα περπατήσετε στα γραφικά δρομάκια, θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε υπέροχες παραλίες και θα φάτε στα παραδοσιακά ταβερνάκια του λιμανιού.

Ψέριμος
Αν έχετε μερικές ημέρες να μείνετε στην Κάλυμνο, προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη στο νησάκι της Ψερίμου. Το νησάκι είναι πολύ μικρό αλλά διαθέτει υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά! Αν έχετε διάθεση για περπάτημα πηγαίνετε ως το Βαθύ της Ψερίμου και μετά τις 3 το μεσημέρι που φεύγουν όλα τα ημερόπλοια από το νησί απολαύστε τη μεγάλη αμμουδιά του λιμανιού! Φυσική τεράστια πισίνα!

Αναρρίχηση
Η Κάλυμνος είναι ο απόλυτος αναρριχητικός προορισμός! Πολλά αναρριχητικά πεδία όλων των επιπέδων θα σας εντυπωσιάσουν. Το ξενοδοχείο μας συνεργάζεται με έμπειρους αναρριχητές που μπορούν να εκπαιδεύσουν αρχάριους αναρριχητές αλλά και να συνοδεύσουν τους πιο έμπειρους.

Καταδύσεις
Η Κάλυμνος διαθέτει ένα εξαιρετικό βραχώδη βυθό με πλούσιο οικοσύστημα γεμάτο από σπηλιές και ξέρες. Η παράδοση στις καταδύσεις είναι άλλωστε μεγάλη και οι έμπειροι δύτες θα μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά τους!

Δοκιμάστε οπωσδήποτε μια κατάδυση μεταξύ Μυρτιών και Τελένδου για να δείτε τη βυθισμένη αρχαία πολιτεία!